How Can You Help? - Clubul de Aeromodelism si Navomodelism Pentru Copii
 

Clubul de Aeromodelism si Navomodelism pentru Copii Botosani este organizat ca ONG si are drept scop promovarea Aeromodelismului, Navomodelismului, constructiei de Machete de Arhitectura si altor activitati tehnico-educative în rândul copiilor si tinerilor. Promovam proiectarea, construcția și pilotarea aeromodelelor in conditii de siguranta si dorim sa ne aducem contributia la dezvoltarea acestui gen de activitate prin descoperirea și sprijinirea talentelor.

Deprinderea unor abilitati practice este o completare a educatiei teoretice dobandita in scoala. Dezvoltarea unor pasiuni tehnico-aplicative reprezinta un castig categoric pentru viitorul tinerei generatii, contopind rigoarea tehnica cu placerea de a construi. Abilitatile acumulate la un cerc de modelism se vor reflecta in usurinta cu care tinerii vor putea sa rezolve diverse probleme de natura tehnica.

Din pacate, ultimii 25 ani in Romania au fost dominati de o prea mare indiferenta a tuturor guvernelor fata de dezvoltarea activitatilor tehnico-aplicative. Prin lipsa de interes dovedita de Ministerul Invatamantului si de guvernele care s-au succedat la conducerea tarii, cat si prin proliferarea mijloacelor de relaxare virtuala, copiii petrec prea mult din timpul lor in fata calculatoarelor si nu mai sunt indrumati spre activitati practice, care sa-i ajute la formularea optiunilor legate de studiile si cariera lor viitoare. In mod sistematic au fost reduse la tacere (prin taierea fondurilor) mai toate cercurile de modelism din cadrul Palatelor Copiilor, ignorand cu inconstienta covarsitoarea lor importanta pentru viata si cariera multor tineri, care astfel pierd ocazia unica de a lua decizii in cunostinta de cauza.

Am considerat ca este obligatia noastra de a nu trece cu vederea aceasta stare de lucruri si am decis ca trebuie sa ne implicam cu toata forta pentru a schimba lucrurile, cel putin la nivel local in Botosani. Am infiintat ONG-ul Asociatia Clubul de Aeromodelism si Navomodelism Pentru Copii Botosani. Este locul unde copiii isi dezvolta indemanarea, creativitatea si abilitatile tehnice. Programul cuprinde realizarea de proiecte tehnice, iar provocarea este sa le construiasca si sa le testeze.

Cum insa nimic nu poate fi realizat doar batand din palme, organizarea functionarii acestui Club a insemnat un efort financiar si organizatoric semnificativ pentru:
– identificarea unui spatiu corespunzator desfasurarii in bune conditiuni a cestei activitati
– angajarea de personal specializat, cu adecvate cunostinte in domeniu
– dotarea cu mobilier, unelte si scule de mana si electrice
– elaborarea de proiecte pe diverse grade de dificultate, atractive si in acelasi timp educative pentru copii

Viziunea noastra pentru viitorul apropiat este imbunatatirea continua a activitatii prin dotare suplimentara cu echipamente performante (router cu comanda numerica, imprimanta 3D etc) si pentru a reduce pe cat posibil valoarea abonamentului lunar achitat de parinti. Aici trebuie mentionat faptul ca suma achitata lunar (200 lei) nu acopera cheltuielile lunare reale de functionare a Clubului, diferenta fiind acoperita prin sponsorizare de catre Sierra Modellsport, firma care a sustinut integral functionarea pana in prezent.

In acest sens, daca apreciati activitatea clubului si doriti, ca si noi, in Botosani un Club de modelism performant, orice ajutor sub forma de sponsorizare din partea unor persoane fizice, institutii sau firme va fi intotdeauna binevenit si va fi afisat si mentionat corespunzator atat pe acest site cat si la sediul Clubului.

Prin efortul dvs si al nostru, visul de a construi devine realitate !

Directioneaza 2%

Una din metodele prin care dumneavoastră puteți sprijini aceste valori și vă puteți implica în susținerea proiectelor noastre este de a direcționa 2% din impozitul anual pentru susținerea entităților non-profit care se înființează și funcționează în condițiile legii.
Dacă considerați că, Clubul de Modelism ar putea utiliza 2% din taxele dumneavoastră din anul trecut mai bine decât statul, legea va permite să directionați aceste sume către noi.

Sponsorizare

Dumneavoastra puteti cu adevarat sa sprijiniti aceste valori si va puteti implica in sustinerea proiectelor noastre sponsorizand asociatia. (Contractul de Sponsorizare aici). Ajutorul primit va fi mentionat corespunzator pe acest site si la sediul Clubului.